09.05.2024 - Obezite Portalı & Obezite Doktorları Rehberi
REKLAM ALANI

Onkoloji hastalarının taşınma çilesi bitmiyor

Cerrahpaşa Hastanesi’nde tedavi gören kanser hastalarının taşınma çilesi bitmiyor. Onkoloji servisinin sürekli yer değiştirmesinden dert yanan hastalar yeni birimin kapasitesinin de yetersiz olduğunu dile getirdi.

Onkoloji hastalarının taşınma çilesi bitmiyor
REKLAM ALANI

İktidarın sık sık övündüğü ve ‘çağ atlattık’ dediği sağlık sisteminde her geçen gün yeni bir kriz yaşanıyor. Devlet hastanelerinde randevu bulunamaması, ilaç krizi ve sağlıkta şiddet…

Son olarak, İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde kanser hastalarının yaşadığı ‘yer değişikliği’ krizi ortaya çıktı.

Onkoloji servisinin sık sık yer değiştirdiğini belirten mide ve lenf kanseri hastası bir kişi, SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada, kendilerinin çıkartıldığı binaya üniversite dekanlığının yerleştiğini belirtti.

“KANSER HASTALARI ÇIKARTILDI, BİNA DEKANLIK YAPILDI” İDDİASI

Eski binada aynı anda 80-90 kişinin tedavi olabildiğini ancak yerleştirildikleri yeni yerin kapasitesinin 30 kişilik olduğunu belirten yurttaş, şöyle konuştu:

“BU BİR REZALET”

“Cerrahpaşa’yı allak bullak ettiler. Oradan oraya taşıyıp duruyorlar. Geçen sene yeni bir Onkoloji Servisi yapılmıştı, sıfır bina, şimdi oradan da çıkartıp bizi Acil’in giriş katına attılar.

Eski yerde 80-90 kişi tedavi görebiliyordu, burada 30 kişi tedavi görebiliyor. Kalan kişiler dışarıda sıra bekliyor.

Bu kişilerin hepsi hasta, kanser tedavisi görüyor. Bizi çıkarttıkları yeri Dekanlık kendisine yer yapmış. Bu bir rezalet”

REKLAM ALANI
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ