29.04.2024 - Obezite Portalı & Obezite Doktorları Rehberi
REKLAM ALANI

Cildinizi 5 adımda iyileştirin!

Sağlıklı bir cilt parlar, ışıltı yayar. Gözenekler belirgin değildir, cilt tonu da daha eşit görünür. Cildiniz böyle değilse, gelin 4 adımda iyileştirelim!

Cildinizi 5 adımda iyileştirin!
REKLAM ALANI

İster donuk, cansız bir cilde sahip olmaktan bıkmış olun, ister sadece yaz sonrası ışıltınızı uzatmak isteyin, cildinizin parlaklığını artırmanın birçok yolu var.

Sağlıklı bir cilt nasıl olur biliyor musunuz? Sağlıklı bir cilt parlar, ışıltı yayar. Gözenekler belirgin değildir, aynı zamanda cilt tonu da daha eşit görünür. Sağlıksız bir cilt ise daha donuktur, gözenekler tıkalıdır. Peki donuk cilde karşı neler yapabileceğinizi, daha canlı ve parlak bir cilde giden yolun adımlarını biliyor musunuz? Yazımızda anlatacağız…

Donuk, cansız cilde çeşitli faktörler neden olur; bunların başlıcası, soğuk aylara girerken cildin su kaybetmesidir. Cilt sebum üretimindeki azalma nedeniyle daha donuk görünür. Cildimizin dış katmanlarındaki yetersiz kanlanma; soğuğa, rüzgara ve aşırı sıcaklıklara maruz kalmak ve kuru hava sonucu cilt kurumaya eğilimlidir.

CİLT KURUMASINA NEDEN OLAN DİĞER FAKTÖRLER

Yetersiz uyku, egzersiz eksikliği, çok fazla ekran başında kalma, sağlıklı düzeyde mineral ve vitamin desteği olmayan sağlıksız diyetler, çevresel faktörler, ciltte ölü hücrelerin birikmesi, cilt kuruluğu, yaşlanma, sigara ve sigara dumanına maruz kalma cilt kalitesini bozar.

SAĞLIKLI CİLDİN 5 ADIMI

1. DÜZENLİ PEELİNG VE TONİK İLE CİLDİNİZİ ÖLÜ HÜCRELERİNDEN ARINDIRIN

Donuk cilt genellikle ton veya doku açısından eşit değildir ve bu nedenle ışığı daha az eşit şekilde yansıtır. İlk adım, cilt yüzeyinde biriken ölü deri hücrelerini nazik bir peeling ile uzaklaştırmaktır.
Bunu yüzeysel kalıntıları temizlemek için harika olan alfa-hidroksi ve polihidroksi asitler içeren toniklerle veya yüz peelingleriyle yapabilirsiniz.

2. C VİTAMİNİ ALIN

Cilt bakımında en iyi antioksidanlardan biri olarak kabul edilen C vitamini vücutta doğal olarak bulunur ve cildi gün boyunca oluşabilecek çevresel hasarlardan korumaya çalışır. Ancak vücudumuz kimi zaman C vitamininden yana fakir kalabilir. Bu nedenle C vitamini tüketimini yeterli düzeyde tutmak için beslenmeye dikkat etmelisiniz. Aynı zamanda C vitamini içeren cilt bakım ürünlerinden yararlanabilirsiniz.

C vitamini ayrıca daha sıkı, daha genç görünen bir cilt için kolajen üretimini artırmaya da yardımcı olur. Böylece cildinizin daha parlak olmasını sağlar.

3. CİLDİNİZE NEMİ HAPSEDİN

Cildin kurumasını önlemek için nemi cildinize hapsetmeniz gerekir. Özellikle de peeling işlemini tamamladıktan sonra…

  • SPF korumalı nemlendirici serumlarınız, sakinleştirici botanikleriniz ve besleyici nemlendiricileriniz burada devreye giriyor.
  • Cildinizi neme doyurmak için hyalüronik asit içerikli serumlar kullanabilirsiniz. Ürünlerin güneş korumalı olmasına dikkat edin. Bu sayede UV hasarına ve çevresel etkenlere karşı cildinizi korursunuz.
  • E vitamini içeren ürünler de cildin yenilenmesine yardımcı olur.

4. A VİTAMİNİ İLE DESTEKLEYİN

A vitamini de hücresel dönüşümü hızlandırmak için gereklidir. Vücudunuzun doğal iyileşme mekanizmalarını harekete geçirmek ve daha eşit bir cilt için geceleri retinol kullanabilirsiniz.

  • Retinol, A vitamininin farklı formlarından biridir.
  • Vücutta kreatin sentezi, hücre yenilenmesi ve onarımında rol oynar.
  • A vitamini donuk cildin ana nedenlerinden biri olan ölü cilt hücrelerinin dış tabakasının çıkarılmasına destek olur.

A VİTAMİNİ İÇEREN BESİNLER

  • Tatlı patates, domates, yumurta sarısı ve kabak gibi turuncu veya kırmızı renkli yiyecekler
  • Kabak çekirdeği, istiridye, kaju fıstığı ve badem gibi çinko içeriği yüksek gıdalar A vitaminin rolünü destekler.

RETİNOL KULLANIRKEN DİKKAT:
İlk defa serum tipi yoğunlaştırılmış retinol kullanacaksanız, cildinizin tepki göstermesine karşı az bir miktar cildinizde deneme yapın ve ilk zamanlarda azar azar kullanın. Cildiniz olumlu tepki gösterirse, aldığınız ürünün etiketinde yazan şekilde kullanmaya devam edin.

BONUS: HEDEFE YÖNELİK UZMAN BAKIMLARI YAPTIRIN

Biraz daha hızlı bir yöntem arıyorum diyorsanız ürünlerin yanı sıra ince çizgilerin görünümünü azaltmaya ve eşit olmayan cilt tonunu ve cilt dokusunu yeniden ortaya çıkarmaya yardımcı olan ve cildinizi parlak bir ışıltı ile canlandıran hedefe yönelik tedavileri deneyebilirsiniz.

5. BESLENMEYE DİKKAT

Donuk cildinizi iyileştirmek için beslenme biçiminizi ve yaşam tarzınızı da düzenlemeniz gerekir.
Herhangi bir cilt bakımı probleminde olduğu gibi, dışarıda olan her şey içeride olanları yansıtma eğilimindedir.

  • Şekerli yiyecekleri, alkolü, işlenmiş etleri ve trans yağları azaltın.
  • Eansiyel yağ asitlerini diyetinize dahil edin.
  • Bol su için ve vücudunuzu kesinlikle susuz bırakmayın.
  • Yağlı balık, ceviz, keten ve kenevir tohumlarında bulunan Omega 3 tüketin.
  • Protein kaynakları da sağlıklı görünen bir cilt için de gerekli olan besinler arasındadır. Yediğimiz proteinleri amino asit adı verilen yapı taşlarına ayırırız ve onları vücutta kolajen ve keratin gibi diğer proteinleri yapmak için yeniden kullanırız.
  • Kolajen üretimini içeriden desteklemek için C vitamini alımınızı arttırmanız önemlidir. Biber, kivi, çilek ve koyu yeşil yapraklı sebzeler C vitamini için yüksek şeker içermeyen en iyi besinler arasında sayılabilir.

ve tabii ki düzenli egzersiz yapın!

BU HABERLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

REKLAM ALANI
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ