03.05.2024 - Obezite Portalı & Obezite Doktorları Rehberi
REKLAM ALANI

Biz şimdi neyiz?: Situationship ilişkisi

Muhtemelen daha önce duymadığınız bir terim olan “Situationship”, “Siz şimdi neyiniz?” sorusuna aşinaysanız, bu yazı sizin için özellikle uygun olacaktır. “Situationship”, İngilizce’de “ilişki” anlamına gelen “relationship” kelimesinden türetilmiş …

Biz şimdi neyiz?: Situationship ilişkisi
REKLAM ALANI

Muhtemelen daha önce duymadığınız bir terim olan “Situationship”, “Siz şimdi neyiniz?” sorusuna aşinaysanız, bu yazı sizin için özellikle uygun olacaktır.

“Situationship”, İngilizce’de “ilişki” anlamına gelen “relationship” kelimesinden türetilmiş bir terimdir. Sonradan “durum” anlamındaki “situation” kelimesi ve “ship” ifadesiyle birleştirilerek “situationship” terimi oluşturulmuştur. Dolayısıyla, tam olarak bir ilişki olarak nitelendirilemeyen ancak ilişkiyi çağrıştıran bir durumu tanımlamak için kullanılır. Başka bir ifadeyle, “ilişki ile arkadaşlık arasındaki adı konulmamış gri alan”ı ifade eder.

Situationship ilişkisinin temel özellikleri nelerdir?

  1. İlişki Durumunun Belirsizliği: Taraflardan herhangi biri, ilişkinin ne olduğuna dair kesin bir tanımlama yapamıyorsa, bu durum situationship ilişkisinin temel bir özelliğidir.
  2. Açık Olmayan Sadakat: Situationship ilişkisinde yer alan kişiler genellikle birbirlerine tam anlamıyla bağlılık hissetmezler. Bu nedenle, başka kişilerle de görüşmelerine izin verirler. Bu durum, özgürlük hissi sunan bir yönüyle çekici gelebilir.
  3. Belirsiz Gelecek: Situationship ilişkilerinde, ilişkinin geleceğine dair tahminler yapmak zordur, çünkü taraflar ilişkinin nereye evrileceğini bilemezler ve ciddi planlar yapmak güçleşir.

Peki, adı konmamış bir ilişkide ne yapmak gerekir?

Aslında, her iki taraf da ilişkinin adını koymak istemiyorsa, bu durumda herhangi bir sorun yoktur. Ancak çoğu zaman, bir taraf diğerine daha yoğun hisler besleyebilir ve işler karmaşık hale gelebilir. Bu noktada, netlik kazanmak ve gri alanın siyah veya beyaza dönüşmesini sağlamak önemlidir.

Situationship ilişkisinde, durumu netleştirmek için cesur adımlar atmak gerekir. Eğer sorunlar kronikleşirse, uzmanlardan profesyonel destek almak da faydalı olabilir. Kişi, bu ilişkiyle yüzleştiğinde, içindeki boşluğu dolduran nedenleri sorgulamalı ve kendi değerini unutmamalıdır.

Sonuç olarak, unutmayınız ki her insan değerli ve biriciktir. Kendinizi sevmek ve saygı görmek sizin hakkınız. Yaşadığınız ilişkilerde de kendi mutluluğunuzu ön planda tutmaktan çekinmeyin!

REKLAM ALANI
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ